Η Sterlina (Χρήστος Πετκάκης & ΣΙΑ Ε.Ε.) είναι μια καθετοποιημένη εταιρία υψηλής δυναμικότητας που δραστηριοποιείται από το 1954 στην ελληνική αγορά εσωρούχων και homewear (πιτζάμες και ρούχα για το σπίτι).

Παράγουμε στην Ελλάδα και την Ε.Ε. και χρησιμοποιούμε υφάσματα υψηλής ποιότητας από ελληνικό βαμβάκι. Στη Sterlina, πιστεύουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής παραγωγής. Σκοπός μας είναι η συνεχής βελτίωση της σχέσης ποιότητας/κόστους προς όφελος του καταναλωτή. Γι’ αυτό το λόγο, παράγουμε και εξάγουμε μία συλλογή εσωρούχων διαθέσιμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Δραστηριότητα

  • Παραγωγή private label για γνωστούς οίκους της Ελλάδας
  • Πωλήσεις χονδρικής με το εμπορικό όνομα “Sterlina”
  • Λιανικές πωλήσεις μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου

Προϊόντα

  • Ανδρικά εσώρουχα
  • Ανδρικές πιτζάμες
  • Γυναικεία micromodal
  • κλπ

Ιστορία

O Θανάσης Πετκάκης, από το 1954 είχε δημιουργήσει μία κάθετη μονάδα παραγωγής εσωρούχων (πλεκτήριο υφασμάτων, κοπτήριο, ραφείο,σιδερωτήριο) μαζί με τα αδέλφια του Γιάννη και Δημήτρη στην οδό Πάϊκου στο τότε επιχειρηματικό κέντρο της Θεσσαλονίκης με διακριτικό τίτλο «Ηνωμένα Πλεκτήρια Στερλίνα».

H επιχείρηση απασχολούσε 50 εργατοτεχνίτες. Από κλωστή φτιάχνονταν εσώρουχα με ντόπια βαμβάκια. H Αικατερίνη, ως μοδίστρα, αναλαμβάνει τον παραγωγικό κλάδο μετά το γάμο τους . H επιχείρηση προμήθευε, μέσω χονδρεμπόρων, με εσώρουχα όλη την Ελλάδα. Το 1965, η βιοτεχνία μεταφέρεται στην Στοά Εφαρμοστίδη , σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 500 τ.μ.

Το 1991, ο Χρήστος Πετκάκης, αναλαμβάνει την οικογενειακή επιχείρηση. Εκσυγχρονίζει τη λειτουργία της και κλείνει συμφωνίες συνεργασίας με μεγάλες εταιρίες, όπως η Adidas και η Max Mara.

Το 1998, συνεργάζεται με την Ιταλική εταιρία « Maglificio Bellia Spa» και έτσι εισάγει εσώρουχα, ταυτόχρονα, με την παραγωγή. Από το 2002, η εταιρία «STERLINA» λαμβάνει μέρος σε εμπορικές εκθέσεις και γίνεται γνωστή η παρουσία της. Έχει αναπτύξει δίκτυο πωλητών σε όλη την Ελλάδα και λειτουργεί κατά 50% εισάγοντας και κατά 50% παράγοντας τα προϊόντα της, εκπροσωπεί άλλες δύο Ιταλικές εταιρίες, την «ARIS Calzifizio Srl » από το 2007 και την «Fashion & Company Srl» από το 2010. H εταιρία επιδεικνύει επώνυμη παρουσία στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά και συνεργασίες με επώνυμες εταιρίες της Ευρωπαϊκής αγοράς.

Σήμερα η Sterlina είναι μια ευέλικτη επιχείρηση που προσαρμόζεται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες, ενισχύοντας διαρκώς το παραγωγικό δυναμικό της.